Auto detailing ?

Auto detailing ?

Om het Auto detailing proces wat duidelijker te maken hebben we hier de belangrijkste stappen op een rijtje gezet en van een omschrijving voorzien.

Hopelijk is onze uitleg hierover duidelijk, wilt u desondanks meer informatie neemt u dan gerust contact met ons op

Lamimperfecties Steamclean

1. Lakimperfecties

We inspecteren de het lakoppervlak op imperfecties. Denk hierbij aan; losse krassen, autowasstraat krassen, Auto poets krassen, ingebrande vogelontlasting.

Deze vorm van imperfectie behoeft waarschijnlijk de minste uitleg. Of losse krassen te verwijderen zijn is afhankelijk van de diepte van de kras. Dit kunnen we beoordelen door middel van inspectie en metingen. 

Stoomreiniging Steamclean

2. Stoomreiniging

Met onze professionele stoomreiniger bereiken wij zelf de meest moeilijk bereikbare plekken, denk hierbij aan sponningen of delen in het motorcompartiment. Ook gebruiken wij deze tijdens het behandelen van het interieur. Stoffen vloerdelen en stoelen worden diep gereinigd met een stoomcleaner en een niet agressieve, veilige vloeistof. Hierdoor kunnen we diep vuil en vette vlekken uit stof verwijderen. Daarna kunnen we er een beschermlaag (impregneermiddel) aanbrengen om verdere vervuiling te verminderen.
Wasproces Steamclean

3. Wasproces

Het is belangrijk dat de auto met een goede shampoo (ph-neutraal), een zachte washandschoen en voldoende water gewassen wordt. Zo wordt de kans op waskrassen geminimaliseerd. Wassen doen wij in meerdere stappen, hierbij is het ook mogelijk om de onderkant van uw auto te laten reinigen. Wielkasten, kieren en naden worden vanzelfsprekend meegenomen in het wasproces. Na afloop drogen wij de auto door middel van extreem zachte microvezel droogdoeken en perslucht.
Kleien Steamclean

4. Kleien

Na het wassen wordt de wagen gekleid om de lak en het glas te decontamineren en zo ingevreten teer, hars, zure regen, industriële fall-out en meer te verwijderen. Kleien gebeurd met zoals de naam al zegt klei, hieraan wordt een vloeistof met een speciale samenstelling toegevoegd. Deze heeft als functie het vuil los te weken en de klei gemakkelijk en risico vrij zijn werk te laten doen. Hierna zijn de poriën van de lak volledig vrij van vuil en is de lak klaar om gepolijst te worden.

5. Lakdikte meten

Voordat we beginnen met het verdere Auto detailing proces meten we zorgvuldig de dikte van de laklaag van ieder paneel. Deze noteren we op een vector tekening van de auto). Aan de hand daarvan kunnen we ook zien of bepaalde panelen al dan niet herspoten zijn. Of dat de lakdikte op panelen gering is, waardoor wij onze werkwijze aan moeten passen en hiermee het risico op beschadiging uitsluiten. Hierna plakken we rubbers, de voorruit, wielen en kunststof-delen af ter voorbereiding op het polijsten. 

6. Polijsten

Een van de belangrijkste processen tijdens de Auto detailing behandeling. De auto wordt in één of meerdere stappen gepolijst afhankelijk van de staat van de lak. Zo krijgt de lak weer zijn sprakelende glans terug en worden kleine waskrasjes en eventueel grotere krassen verwijderd. Alle polijstresten wordt verwijderd met ultra-zachte microvezel doeken. Wij polijsten met uitsluitend professionele autoverzorging gereedschappen, en staan bekend om ons hologram en swirl vrij resultaat (poetskrassen, ronde kringen)

7. Bescherm laag Coating

De prachtige glans die na de behandeling in de lak zit wordt extreem lang beschermd door een coating op basis van siliciumdioxide (SiO₂), de nieuwste technologie op het gebied van Lamborghini ceramic coating. De coating vormt een beschermende laag op de lak die beschermt tegen bijvoorbeeld fijne krasjes die veroorzaakt door wassen. Maar ook tegen; zure regen, vogelontlasting, en uv-straling. Een prachtige methode op het gebied van Auto detailing, wij zijn gecertificeerd detailer.

8. Wheel-Protection

Velgen worden snel vuil door remstof, teer, etc. Door de warmte begint dit vuil zich vast te hechten en wordt het meestal moeilijk om dit nog te verwijderen. Door middel van een wheel-sealent of een wheel-coating verhelpen we dit probleem.
Het legt een beschermingslaag op de velg zodat bij de volgende wasbeurt het vuil veel gemakkelijker verwijderd kan worden. Bovendien geeft een Wheel-sealant of coating een mooie glans aan uw velgen.

9. Motorcompartiment

Het motorcompartiment wordt volledig gereinigd en ontvet en achteraf behandeld met een beschermlaag die een prachtige satijne look geeft.

10. Kunststof en rubbers

Kunststof en rubber zijn onderhevig aan UV-stralen, zout, zure regen en meer waardoor ze snel uitdrogen en verkleuren. Om dit te voorkomen brengen wij een Trim dressing aan die de rubbers en plastics voeden, beschermen en zijn originele kleur terug brengen. Bovendien hoort een kunststof coating tot de mogelijkheden, hierdoor blijven uw rubbers en kunststofdelen nog langer beschermd.

Social projects

Steamclean auto-detailing

Steenslagfolie & Autowrap

Gespecialiseerd in steenslagfolie/autowrap van personenauto's, bedrijfswagens.

I
icon folie

Blinderen & Tinten

Wij zijn gespecialiseerd in het blinderen/tinten van personenauto's, bedrijfswagens.

Militaire technologie op uw auto

In de auto-industrie wordt Kevlar gebruikt om een ​​speciale coating te produceren, die wanneer aangebracht op een auto, bescherming garandeert tegen schade aan de originele lak, zoals krassen en slijtage. De coating is extreem duurzaam en slijtvast, waardoor deze op een hoog niveau bescherming biedt, zelfs tot enkele jaren na het aanbrengen. Het kan indien nodig plaatselijk worden bijgevuld zonder dat het hele voertuig of geselecteerde elementen opnieuw moeten worden bedekt met een beschermende laag, zoals het geval is bij keramische coatings en paint protection film.

Ontwikkeling van duurzame concepten

Milieuvriendelijk

Door gebruik te maken van onze ecologisch verantwoorde diensten draagt u een steentje bij aan een beter milieu door gebruik van bio-afbreekbare en PH-neutrale middelen

Waterbesparend

Gemiddeld verbruikt een traditionele wasstraat 330 liter water om één auto te wassen. Wij besparen gemiddeld 80% water.

Desinfecterend & Steriliserend

Het gebruik van een stoomtemperatuur tussen 190 ℃ en 260 ℃ graden, geeft een geweldig reinigingsresultaat.

Glazend

Het gebruik van een stoomtemperatuur tussen 190 ℃ en 260 ℃ graden, geeft een geweldig glanseffect op het te reiningen oppervlak.

Contactformulier

Steamclean auto-detailing Den Haag

Steamclean

Henricuskade 31
2497 NB Den Haag

Telefoonnummer

E-mailadres

KvK nummer

KVK 78321336
Open chat